vineri, 19 februarie 2010

De ce nu vi?



Boris T. Rotaru

Bunicul meu genial. Bunciul meu unic. Bunicul meu artist. Bunicul pe care nu am apucat sa-l cunosc suficient...





De ce nu vi


Sa rastignim timpul


Sa rascolim tineretea


Si sa ne topim,


In vraja iubirii?
Dormi!



Pana cand somnul


Te va legana


Pe aleile infinitului?


Pana cand garoafa


Ofilita de dor


Iti va fi straja mormantului?


De ce nu vi


Sa cantam sensul iubirii


Pe potecile toameni


Sub privirile astrelor


Si a primelor zvacniri?

vineri, 5 februarie 2010

Ceva ce nu poti spune asa usor...

Ek is lief vir jou - Africana
Volim te - Croata
Jeg elsker dig - Daneza
Minä rakastan sinua - Finlandeza
Sagapo - Greaca
Is tú mo ghrá - Irlandeza
Aš tave myliu - Lituaniana
Inħobbok - Melteza
Jag älskar dig - Suedeza
Ninakupenda - Swahilli
I love you - engleza
Ich liebe dich - Germana
TE IUBESC - Romana
Dar in orice limba ai zice, unii nu vor sa inteleaga...

A little book of encouragement

Aceasta carte am primit-o de la o persoana foarte importanta pentru mine...cu care de altfel nu am mai vorbit de 3 luni, pentru un motiv...Nu stiu din ce motiv :))

"The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams" - Eleanor Roosevelt
"In matters of style, swim with the current; In matters of principle, stand like a rock" - thomas Jefferson
"Obstacles are what you see when you take you eyes off the goal line" - Vince Lombardi
"Whether you believe you can, or whether you believe you can`t, you are absolutley right" - Henry Ford
"Every exist is an entrance somewhere else" - Tom Stoppard
"A lot of dissapointed people have been left wainting at the street corner for the buz marked perfection" - Donald Kennedy
"BAD THINGS ARE NOT THE WORST THAT CAN HAPPEN TO US, NOTHING IS THE WORST THING THAT CAN HAPPEN TO US" - Richard Bach
"Half of our difficulties are imaginary and if we keep quiet about them they will dissaper" - Robert Lynd
"THOSE WHO DON`T KNOW HOW TO WEEP WITH THEIR WHOLE HEART, DON`T KNOW HOW TO LAUGH EITHER" - Golda Meir
"When the future hinges on the next words that are said, don`t let the logic interfere, believe your heart instead" - Philip Robinson
"If you can not feed a million people than feed just one" - Mother Teresa
"Talk low,talk slow and don`t say too much" - John Wayne
"REMEMBER, NO ONE CAN MAKE YOU FEEL INFERIOR WITHOUT YOU CONSENT" - Eleanor Roosevelt
"IF YOU CAN PLAY AS IF IT MEANS NOTHING WHEN IT MEANS EVERYTHING, THEN YOU ARE HARD TO BEAT" - Steve Davis
"Always do what you are afraid to do" - Ralph Emerson
si la sfarsit, ceva scris de acea persoana ... "MEMORIES ARE NOT THE KEY TO THE PAST, BUT TO THE FUTURE"
Am scris prea mult chestii pesimiste, trebuia si ceva mai dragut :)

Sperante si iluzii

Cand vezi un om ca se bucura abortiv pentru ceva, cand il vezi plin de bunavoie, cand il vezi fericit pana in strafundul constiintei sale, e trist. Vezi un om cu speranta, un om care isi face iluzii ca totul va fi bine. Eronat. E gresit sa iti faci iluzii si sa speri ca maine totul va fi bine, pentru ca intr-un final visele se sfarama, si sunt duse de vant intr-un cimitir de amintiri. Totul urmeaza calea unei legi, legea atractiei. Faci bine, primesti bine. Nu acuma, dar in viitor. Faci rau, primesti rau. Nu acum, dar in viitor. Roata se intoarce mereu si mereu. Incet, dar sigur.

Ce e o iluzie defapt? O iluzie e o cale a persoanelor optimiste, care au impresia ca totul merge asa cum trebuie. Iluzia este un drac deghizat, o persoana malefica, care te atrage spre o visare excentrica si neimplinita. Cand iti formezi iluzii te gandesti defapt,si iti doresti, ca totul sa fie bine. O iluzie e cel mai rau lucru care il poti pati, mai rau decat nimicul. Cand te gandesti ca iubirea,prietenia,amicitia etc se va implini, dar esti convins in colturile tenebre ale mintii tale ca nu e asa, si nici nu vi fi odata, imi pot permite sa te felicit. Traiesti intr-o iluzie.

marți, 2 februarie 2010

Interpretari pentru "Iubire"

"O mare iubire e mai curand un proces de autosugestie...Trebuie timp si trebuie complicitate pentru formarea ei. De cele mai multe ori te obisnuiesti greu, la inceput, sa-ti placa femeia fara de care, mai tarziu, nu mai poti trai. Iubesti intai din mila, din indatorire, din duiosie, iubesti pentru ca sti ca asta o face fericita, si iti repeti ca nu e loial s-o jignesti, sa inseli atata incredere. Pe urma te obisnuiesti cu surasul si vocea ei, asa cum te obisnuiesti cu un peisaj. si treptat iti trebuie prezenta ei zilnica. Inabusi in tine mugurii oricaror altor prietenii si iubiri. Vrei succese ca sa ai surasul ei. [...] ORICE IUBIRE E CA UN MONODEISM, VOLUNTAR LA INCEPUT, PATOLOGIC PE URMA." - Camil Petrescu - Ultima noapte de iubire, intaia noapte de razboi.

"Iubirea e un anestezic sigur al oricarui spirit critic, al orgoliului intelectual, al sensibilitatii artistice, al oricarei functii ce depaseste bruta sau sentimentalul." - Eliade - Intoarcerea din rai.

Dragostea este un sentiment complex, manifestat prin afecţiune puternică. Definirea sa este un demers dificil, cauzat de complexitatea manifestării sale, dar şi de diversitatea legăturilor afective cuprinse de acest termen. Dragostea se poate manifesta faţă de: familie (părinţi, copii sau alte rude), prieteni, parteneri romantici, Divinitate, animale, obiecte, patrie, frumos, artă ş.a.m.d. - Definitia iubirii - Wikipedia.

Ideea e ca oriunde te-ai documenta despre toate semnificatile posibile ale "iubirii" nu poti ajunge la o concluzie. Iubirea este asa cum o percepi tu. Nu suntem abiotici ca sa nu simtim asta nici macar o data in viata. "Te iubesc" e ca un fel de "pofta buna" sau "mersi". "Te iubesc" sunt doua cuvinte mari. In ziua de azi dn pacate sunt auzite prea des.

IUBIREA

"As vrea sa mor devorat din interior de persoana care o iubesc" - Marilyn Manson.

Iubirea nu e roz. Sunt de acord, e indubitabil, iubirea implica o stare de euforie aparent nesfarsita...atunci cand este implinita. Iubirea e adesea un lucru trist. Nu suntem in basme (din pacate...) ca sa traim fericiti pana la adanci batraneti. Te sfasie cand iti rupi o parte din suflet si o daruiesti. Iubire ala prima vedere nu exista? ... Poate ca nu. Dar de la a doua privire e. Nu poti avea fluturi in stomac care se revolta pentru doua persoane in acelasi timp. Iubirea se naste atunci cand ti se secera genunchii, si cand ai un gol urias in stomac.